Uw droom chalet op een unieke locatie.

Of u nou opzoek bent naar een chalet voor uw zelf, of een accommodatie als investering, wij kunnen u helpen.
Op ons mooie park bieden wij vanaf Januari 2022 weer beschikbare kavels aan, welke na overleg gevuld kunnen worden met de accommodatie van uw wensen.

Voor meer informatie 0651757157

 

Uw eigen jaarplaats in Friesland? Op Familiecamping Alkenhaer zijn diverse ruime jaarplaatsen beschikbaar. Zo geniet u extra lang, maar ook extra voordelig nabij Appelscha. U kunt regelmatig genieten van de prachtige omgeving en gezellige sfeer op onze camping. Op onze camping vindt u aparte velden voor uw stacaravan of chalet. De jaarplaatsen zijn erg ruim opgezet en worden van elkaar gescheiden door beplanting. Hierdoor heeft u ook nog eens veel privacy!

Meer zien van de camping? Kijk dan rond op onze camping


Ruime jaarplaatsen en uitstekende faciliteiten

De ruime jaarplaatsen in Friesland zijn uitgerust met elektra, een vaste wateraansluiting en riolering. Maar niet alleen de faciliteiten op de velden en jaarplaatsen zijn uitstekend. De camping zelf is geopend van 1 april tot 1 november. In deze maanden mag u natuurlijk gebruik maken van alle faciliteiten op onze camping. Op de camping is bijvoorbeeld een sportveld, een restaurant en snackcorner aanwezig. U kunt natuurlijk zelf koken, maar aanschuiven is natuurlijk ook niet vervelend zo nu en dan. Alle campingfaciliteiten kunt u bekijken op onze faciliteitenpagina.

Jaarplaats aan het bos in Friesland

Wat zo bijzonder is aan onze jaarplaatsen, is de unieke ligging op de grens van Drenthe en Friesland. Onze camping is omringd door twee indrukwekkende natuurgebieden. U wandelt zo de natuur in, maar ook voor natuurexcursies, mountainbikeritten en paardrijden bent u aan het goede adres. Niet alleen Nationaal Park Drents-Friese Wold en hoogveengebied Fochteloërveen, maar ook andere natuurgebieden en gezellige dorpjes en steden liggen om de hoek. Voor leuke dagjes weg, mooie bezienswaardigheden en andere activiteiten leent de omgeving zich ook prima. Bekijk vele tips om er gezellig op uit te gaan gedurende uw verblijf op uw eigen jaarplaats in Friesland!

 

Uitleg BTW op vakantiewoningen

 

1. Welk btw-tarief is van toepassing bij de verhuur van de vakantiewoning?
Het lage btw-tarief (9%).

2. Is het lage btw-tarief ook van toepassing op bijkomende diensten?
Alleen als die diensten behoren bij de verhuur van de vakantiewoning. Denk bijvoorbeeld aan verhuur van een linnenpakket, levering van gas/elektra of verhuur van een parkeerplaats voor de gebruiker van de woning.

Let op: het lage btw-tarief geldt niet voor alle bijkomende prestaties. De verhuur van fietsen bij vakantiewoningen valt bijvoorbeeld onder het algemene tarief (21%).

3. Is de btw op de aankoop van de vakantiewoning aftrekbaar?
De btw is alleen aftrekbaar als je de vakantiewoning recreatief verhuurt. Je bent dan btw-ondernemer.

Let op: die aftrekbare btw is voorlopig. Mocht je de vakantiewoning binnen tien jaar verkopen dan kan het zijn dat je een deel van de aftrekbare btw moet terugbetalen.

4. Moet ik btw in rekening brengen als ik de vakantiewoning weer verkoop?
Als je de woning aan derden hebt verhuurd dan ben je btw-ondernemer en behoort de vakantiewoning tot je bedrijfsvermogen. Als je de vakantiewoning binnen twee jaar na nieuwbouw verkoopt, dan is de verkoop verplicht belast met btw. Is de vakantiewoning al ouder dan twee jaar na nieuwbouw, dan is de verkoop niet belast met btw (maar kun je er onder voorwaarden wel voor kiezen).

5. Als ik mijn vakantiewoning wil verkopen, moet ik dan na de aankoop tien jaar wachten?
Als je bij aankoop de btw hebt afgetrokken dan is die btw een voorlopige aftrekpost. Als je de woning binnen tien jaar verkoopt zonder btw, dan dient een deel van die afgetrokken aankoop-btw weer terugbetaald te worden. Die tien jaar is de zogenaamde herzieningstermijn. Verkoop je de woning met btw dan hoeft er geen btw terugbetaald te worden. Na tien jaar is de btw die destijds afgetrokken is definitief.

Een klein voorbeeld:
Je koopt een vakantiewoning met daarin € 25.000 aan aftrekbare btw. Zes jaar later verkoop je de woning zonder btw. Je hebt dan uiteindelijk recht op 6/10 van de aftrekbare btw, in dit geval 6 x € 2.500 = € 15.000. Je had echter € 25.000 afgetrokken en moet nu alsnog € 10.000 terugbetalen aan de Belastingdienst.

6. Kan ik mijn vakantiewoning altijd met btw verkopen?
Als de woning meer dan twee jaar oud is (na nieuwbouw), dan kan deze alleen met btw verkocht worden als de koper daarmee instemt en de woning vervolgens ook met btw verhuurd wordt. Dit moet je overigens wel uitdrukkelijk vastleggen.

Als de koper niet instemt, omdat de woning bijvoorbeeld alleen voor privégebruik bedoeld is, dan mag deze niet met btw verkocht worden.

7. Ik maak in een jaar gedurende 30 dagen zelf gebruik van de vakantiewoning, hoe zit het dan met de btw?
Je hebt alleen recht op aftrek van de btw op de aanschaf en de kosten voor zover je de woning belast gebruikt (verhuur met btw). Stel, je hebt 5% privégebruik (op basis van aantal dagen), dan is 5% van de btw op de kosten en 5% van 1/10 deel van de btw op de aanschafkosten niet aftrekbaar. Dit corrigeert je aan het eind van het jaar.

8. Kan ik ook de btw aftrekken als ik een nieuw bankstel koop voor mijn vakantiewoning?
Ja, mits de woning maar met btw wordt verhuurd. Zorg wel voor een correcte factuur, voorzien van de juiste naam en met het bedrag aan btw erop vermeld.

9. Moet ik als verhuurder een factuur uitreiken met btw aan de huurder (vakantiegast)?
Nee, dat hoeft niet. Je bent dat alleen verplicht als je verhuurt aan een andere ondernemer.

Foto´s van Uw droom chalet op een unieke locatie.

Ligging van Uw droom chalet op een unieke locatie.

De faciliteiten van Uw droom chalet op een unieke locatie.

Plaats

Appelscha

Koop of Huur

Huurkavel

In de omgeving van Uw droom chalet op een unieke locatie.

Restaurant100 mSupermarkt500 mSpeeltuin100 m
Hoofdstad750 mBushalte500 mGolfbaan500 m
Pretpark500 mMeer500 m

Contactformulier

Ook in de buurt